Als je later beroepsmatig iets wil gaan doen met dans, dan moet je hard werken en daar al op jonge leeftijd mee beginnen – dat weet je. Je neemt dus les op een muziek- of dansschool en daarnaast ga je gewoon naar school. Op een bepaald moment – je zit bijvoorbeeld in groep 8 van de basisschool of je gaat naar de brugklas, welke school kies je dan?

Je kunt naar een gewone middelbare school gaan en ’s avonds en in de weekeinden op een privéschool danslessen blijven volgen. Maar Opleiding Dans Maastricht binnen het Bonnefanten College is veel aantrekkelijker. Hier volg je namelijk de danslessen binnen het normale dagelijkse rooster, zoals je ook de lessen van de overige vakken volgt. En dat heeft zo z’n voordelen. Je komt alvast een beetje in het ritme van een studie aan een dansacademie. Verder hebben al je medeleerlingen net als jij iets met dans en zijn zij net als jij enthousiast en gemotiveerd. Dat schept een band en het geeft een heel speciale sfeer.

Bovendien krijg je hier dansvakken van diverse gastdocenten (van o.a. Codarts, Rotterdam) en werk je met professionele choreografen. Ja, het is heel hard werken maar het is bijzonder.
Kom zelf maar eens kijken…

Je bent van harte welkom bij Opleiding Dans Maastricht!