Vanaf september 2018.
2x in de week klassieke dans
1x in de week moderne dans/improvisatie
1x in de week contemporary-urban
(ma 17:15-20:00 en woe van 14:00-16:45)

voor kids in basisschool groep 7 & 8.   
Deze na schoolse lessen worden met grote korting aangeboden. Dit betekent niet dat ze vrijblijvend zijn. We verwachten van de leerlingen (en als gevolg ook van de ouders) een grote inzet en maximale aanwezigheid. De lessen zullen op de maandag en woensdag in de studio’s van ODM aan de Eenhoornsingel plaatsvinden. Lees onder het formulier meer over de lessen.
[contact-form-7 404 "Not Found"] Over de lessen:
Verschillende danstechnieken onder de knie krijgen is van groot belang voor jonge dansers van nu! Dus wil je vroeg beginnen met goede danstechniek die je in alle stijlen kunt gebruiken, dan helpen deze technieklessen je een grote stap verder.

In de klassieke technieklessen werken we met krachttrainingsoefeningen toe naar een volle klassieke les in voorbereiding op eventueel de auditie voor het opleidingstraject of het intensieve traject. De oefeningen bestaan uit langzame en snelle bewegingen, sprongen, en draaien. We nemen dan de verschillende passen uit de oefeningen en maken samen een mooie dans. De oefeningen van de klassieke danstechniek, helpen je die dans beter uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan lichaamshouding, coördinatie , spierkracht, en lenigheid. We gebruiken hierbij allerlei verschillende soorten muziek omdat ook muzikaliteit voor een goede danser heel belangrijk is.

In de moderne dans/improvisatie lessen werken we o.a., met de techniek uit de klassieke dans, aan dansexpressie en eigen creativiteit. Moderne dans bestaat uit veel natuurlijke bewegingen maar we dagen je hierin ook uit om op zoek te gaan naar de heel speciale bewegingen die jouw lichaam kan. Met de oefeningen in deze les maak je vanuit jezelf soms de mooiste bewegingen die niemand anders had kunnen verzinnen. Samen maken we van die bewegingen super mooie dansen.

Urban dance, is een stroming die inmiddels niet meer uit onze danswereld weg te denken is. Voor een jonge danser vinden wij deze stijl met name belangrijk voor de coördinatie of juist isolatie van verschillende lichaamsdelen. Snelheid in ritmes, creativiteit en lef tonen is wat er in deze lessen zeker bijkomen. 

De lessen worden gegeven door Marishka van Loon, coördinator Opleiding Dans Maastricht en Jennifer Romen.
Wil je onderzoeken en ervaren op wat voor manieren de techniek-, modern/impro- en urban lessen kunnen worden ingezet als ondersteuning, aanvulling en ontwikkeling van jouw eigen danskwaliteiten? Kom deze lessen dan doen!