Onze 3e jaars danser Lotte Boonen (Sittard, 2003) doet bij ons op het Bonnefanten College in Maastricht de havo in combinatie met de (voor)opleiding dans binnen de school. Ze gaat meedoen aan het nieuwe tv programma Talent & Co dat in november op de buis komt bij L1. De camera’s gaan haar vanaf nu tot dan in haar drukke leventje volgen!

“Meestal brengen en halen mijn ouders of mijn opa’s me.” Ze krijgt les in klassiek ballet, modern, improvisatie en urban. “Het is superleuk, omdat ik iedere dag iets nieuws leer.” Met haar moeder, die ook lang gedanst heeft, gaat Lotte ook regelmatig naar dansvoorstellingen. “Klassiekers als Het Zwanenmeer en De Notenkraker, maar ook voorstellingen van bijvoorbeeld het Nederlands Dans Theater, Isabelle Beernaert en Scapino Ballet vind ik heel mooi.” Op dit moment repeteert ze in de weekends ook nog voor het schrit_tmacher Festival 2018. “Onder leiding van choreograaf Hans Tuerlings werken we opdrachten uit waaruit de choreografie wordt gecreëerd. Zo moesten we bijvoorbeeld een dans maken op basis van een gedicht. Het is heel leerzaam en vraagt veel creativiteit en samenwerking. Ik kijk er echt naar uit om in maart het eindresultaat te mogen laten zien.” Lotte is ook gescout voor het tv-programma Talent & Co dat eind 2018 op L1 te zien zal zijn. “Vooral het bijbehorende coachingsprogramma spreekt mij heel erg aan.” Ze hoopt dat ze ooit zo goed wordt als de Amerikaanse danseres Maddie Ziegler. “Ze is pas 15 jaar oud en heeft al veel prijzen gewonnen. Ik volg haar op YouTube en Instagram en heb al haar boeken gelezen. Ze is mijn grote inspiratiebron en voorbeeld.”
talent & co
Op zaterdag 27 januari jl. werden bij L1 TV in Maastricht de vijf talenten gepresenteerd die een jaar lang gevolgd gaan worden voor het nieuwe tv-programma Talent & Co. Lotte Boonen is een van hen (te zien in het filmpje vanaf 0:32). Talent & Co gaat over jong, ontluikend talent in Limburg. Het programma onderscheidt zich van andere bekende talentenprogramma’s vanwege de focus op de ontwikkeling van talenten. Het wordt een serie van zeven wekelijkse afleveringen. De laatste uitzending wordt opgenomen op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade. Daar presenteren de talenten zich tijdens een slotavond aan een live publiek.

Talent & Co is geen talentenjacht. Wel bepaalt een jury welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld. Hij of zij krijgt een waarderingsprijs in de vorm van een coachingstraject. Talent & Co is een tv-format van Paul Versteegen Productions uit Landgraaf en werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg. Het bijzondere is dat het programma laat zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van ontluikend talent. Bovendien laten het programma en de website www.talentenco.tv zien welke mogelijkheden Limburg biedt als het gaat om talentontwikkeling.

Lotte Boonen