Hallo, ik ben Eva ik ben 13 jaar en een leerling bij Opleiding Dans Maastricht.
Ik zit nu in mijn 2e leerjaar. Ik ga jullie vertellen hoe mijn week bij Opleiding Dans Maastricht was.

Ik begin bij de maandag:

Op maandag heb ik eerst school tot 14:20 en om 14:30 tot 16:00 heb ik klassiek van onze klassiek leraar Csaba Kvasz. Als ik klaar ben kleed ik me om, ga ik mijn boeken pakken en ga ik op mijn fiets terug naar huis. Dan ben ik rond 16:45 thuis. Als ik thuis ben ga ik eerst een kwartier / half uur op de bank zitten. En daarna ga ik huiswerk maken of voor toetsen leren. Op maandag heb ik ook van 19:15 tot 20:30 training bij een andere dansschool waar ik hip hop doe. Als ik thuis kom van die training ga ik douchen. Dan ga ik work-out doen en stretchen, nog even op de bank en dan ga ik naar bed. Dat is meestal rond 22:00.

Dinsdag:

Op dinsdag heb ik ook school tot 14:20 en dan heb ik van 14:30 tot 16:00 urban van Jennifer Romen, en na urban hebben we nog klassiek van 16:20 tot 17:50 van Csaba Kvasz. Dan ben ik rond 18:15 thuis en ga ik meteen avondeten. Na het eten ga ik huiswerk maken of voor toetsen leren daarna ga ik op de bank zitten en daarna slapen.

Woensdag:

Op woensdag heb ik eerste 2 uur vrij, en heb ik 2 uur les en daarna dans. Dat begint om 12:40 tot 14:10 dat is een klassiek les ook van Csaba Kvasz. Op woensdag gaat het bij onze groep altijd het beste van de week daarom noemen we het ‘goede woensdag’. Na dans heb ik nog 1 uur school en daarna ga ik naar huis, dat is rond 15:30. Dan ga ik op de bank zitten en rond 16:00 ga ik leren of huiswerk maken, na het avondeten heb ik een training op de dansschool en als ik thuis ben ga ik douchen en daarna work-out doen, nog even op de bank en dan ga ik slapen.

Donderdag:

Op de donderdag gaat het hetzelfde als de maandag. In de klassiek les op donderdag hebben we spitzen les ik zelf vind dat altijd heel erg leuk J. Als ik thuis ben ga ik op de bank zitten en daarna huiswerk maken of leren. Op donderdag heb ik geen training dus kan ik langer doorgaan met iets voor school te doen. Dan ga ik avondeten en daarna ga ik nog even op de bank zitten. Dan ga ik rond 22:00 slapen.

Vrijdag:

Op de vrijdag ben ik om 12:10 klaar met school en heb ik om 12:40 tot 14:10 improvisatie les van Marishka van Loon. Na die les heb ik van 14:30 tot 16:00 modern les deze wordt normaal gegeven door Gideon Poirier maar nu Yvette van der Slik. Van Yvette krijgen we ook een choreografie voor de eindvoorstelling dit jaar. Als ik thuis kom ga ik niet meer mijn aandacht aan school besteden, het huiswerk wat ik voor de maandag heb maak ik in het weekend. Want als ik terug kom van school op vrijdag ben ik meestal helemaal op van de week, dus wil ik gewoon even relaxen op de bank. Ik ga in de avond wel nog even een work-out doen en stretchen.

Zaterdag:

De zaterdag doe ik dingen voor school, ga ik oefenen met dansen of spreek ik af met vrienden.

Zondag:

Op zondagen hebben we de laatste tijd met de Opleiding optredens in bejaarde tehuizen, ik vind dat altijd heel erg leuk.

Ook heb ik op zondag soms wedstrijd van mijn hip-hop groep. Maar als ik dat niet heb doe ik meestal nog wat aan school (als ik nog dingen op heb staan) of ga ik iets doen met vriendinnen of familie. En ook nog even work-out en stretchen in de avond, en nog oefenen met dansen.

Dit is dus mijn week in een kleine samenvatting, soms ga ik nog iets doen met vrienden maar dat is niet regelmatig, omdat ik er niet altijd tijd voor heb.

Onze danslessen zijn in ons schoolrooster bijgevoegd, we hebben door het jaar ook 2 voorstellingen :

  • Eindvoorstelling (op het einde van het jaar)
  • Eigenwerk (maken dansers hun eigen dans)

Zelf vind ik dat altijd heel erg gezellig en leuk om aan mee te mogen doen.

Binnenkort is er weer iemand anders aan de beurt om een blog te maken of te vloggen!