Opleiding Dans Maastricht is verbonden aan Codarts Rotterdam. Deze is in 1931 opgericht door Corrie Hartong en Gertrud Leistikow en is één van de meest vooraanstaande vakopleidingen voor eigentijdse dans in Europa.

Jaarlijks selecteert Codarts uit honderden dansers van over de hele wereld enkele tientallen talenten, die in Rotterdam worden voorbereid op een professionele carrière als danser, choreograaf of docent. Door de nadruk te leggen op excellentie, streeft Codarts Rotterdam naar het afleveren van hooggekwalificeerde danskunstenaars die snel aan de slag kunnen op de internationale arbeidsmarkt.

In de studio’s van zijn naast de eigen topdocenten altijd dansprofessionals uit binnen- en buitenland aan het werk, als gastdocent of choreograaf. Podiumervaring doen de studenten van Codarts Rotterdam ruimschoots op, via  voorstellingen, theatertournees en festivals, en via stages bij gerenommeerde gezelschappen, waarmee Codarts Rotterdam hechte banden heeft. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid gebruik te maken van uitwisselingprogramma’s met andere vooraanstaande opleidingen in Europa en de USA.

codarts

Codarts Rotterdam telt ruim 200 studenten in de vakopleidingen (met 30 nationaliteiten) en ongeveer 200 leerlingen in de vooropleidingen. Samen met het Rotterdams Conservatorium (RC) en de bacheloropleiding Rotterdam Circus Arts (RCA) maakt de HBO danopleiding maakt deel uit van Codarts – Hogeschool voor de Kunsten, een in Rotterdam gevestigde kleinschalige hogeschool (circa 1.100 studenten) die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt. Via onder meer de afdeling Reseach & Development en meerdere lectoraten is Codarts ook een onderzoeks- en kennisinstituut voor muziek, dans en circus.

Rotterdam
Codarts is gevestigd in Rotterdam. Rotterdam is een jonge stad met een jonge bevolking. Per jaar studeren er ongeveer 50.000 studenten op hbo/wo-niveau. Rotterdam is een internationale stad: de handels- en havenstad heeft van oudsher een internationale oriëntatie. Bovendien is de stadsbevolking met ruim 160 nationaliteiten een smeltkroes. Rotterdam is ook een stad met een rijk cultureel leven; er zijn talloze theaters, bioscopen, concertpodia, orkesten, musea en galeries. Verder kent de stad een groot aanbod toegepaste kunst en een aantal belangrijke festivals, zoals het International Film Festival Rotterdam, het Gergiev Festival en het North Sea Jazz Festival. En dankzij onder meer Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst, Dance Works Rotterdam, Meekers Uitgesproken Dans, Dansateliers en Codarts Rotterdam is Rotterdam tevens een dansstad.

De opleidingen
Op bachelorniveau biedt Codarts twee opleidingen aan: de Bacheloropleiding Dans en de Bacheloropleiding Docent Dans. Voor getalenteerde studenten bestaat de mogelijkheid om op contractbasis één jaar te volgen van de Bacheloropleiding Dans (het vierde studiejaar). Codarts Rotterdam kent ook een masteropleiding: de Master Danstherapie. Ter voorbereiding op de vakopleidingen heeft Codarts Rotterdam verschillende vooropleidingen voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar, waaronder Opleiding Dans Maastricht.

klik HIER om naar de website van Codarts te gaan.